Кръшни хора се извиха на събора в Боровица

През уикенда в ардинското село Боровица се проведе селищен събор с богата музикална, културна и спортна програма. Центърът на родопското село се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция и Западна Европа.
Гости на празника бяха народният представител от ДПС Адлен Шевкед, областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Селищният празник бе открит от кметицата на Боровица Айсел Мехмед. Тя изказа искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на мевлида и събора.
Денят на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. Специалната програма на празника включваше музикални и поетични изпълнения на местни деца, както и интересни спортни мероприятия.

В програмата със свои изпълнения се включи и местна фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“ с художествен ръководител Мурадие Сали, която обра аплодисментите на присъстващите. Секретарят на местното читалище „Климент Охридски“ Хикмет Топчу поднесе скромен подарък на Мурадие Сали. Той съобщи, че групата е наградена от духовното средище с екскурзия до определена дестинация .

„С всяка измината година Боровица се обновява, а празникът им става все по-богат и разнообразен“, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът Ресми Мурад. Той поздрави участниците и изрази възхищението си от прекрасната им програма. Поздрави и кметицата Айсел Мехмед за това, че се е ангажирала с организацията на един наистина добър и различен празник, така че да бъде харесан от много хора.

За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи музикантите Ердан Чауш от Млечино и Гюнай Сакиб от Боровица. В центъра на селото се извиха кръшни хора.
Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *