13 акта за работа без трудови договори в Кърджали

За  работа без трудови договори Дирекция „Инспекция по труда” Кърджали състави 13 акта. След извършени проверки са издадени и 66 наказателни постановения за близо 112 хил. лв.

„Тъй като има влезли в сила наказателни постановления от предходен период, средният размер на глобата за месец юли е над 2 500 лв.”, уточни директорът на ИТ Ангелина Бабунска. Тя  посочи, че са били проверени 145 предприятия по спазване на трудовото законодателство, в това число 23 за първи път. От констатираните 699 нарушения, 413 са по ЗБУТ , а останалите по трудовите правоотношения.

Справката за месец юли сочи, че има забавени трудови възнаграждеия в едно предприятие на един работник, а в резултат на намеса на Дирекция „Инспекция по труда” са изплатени на работници и служител общо 47 538 лв. заплати за предходни периоди.

От началото на август инспекторите специално ще следят за оценка на риска и предприетите мерки за минимизиране използването на опасни вещества от заетите в растениевъдството, производството на мебели, печатната и ветеринарно-медицинската дейност.Ще продължат и проверките по спазването на безопасните  условия на труд в сектор  „Строителство”.

Б.Р.: Снимката е илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache