23 години лишаване от свобода получи убиецът на Дамла

23 години лишаване от свобода без право на обжалване при първоначален строг режим, затова, че е извършил убийство по особено мъчителен за жертвата начин, след като преди това е влязъл незаконно в апартамента й.

По желание на защитата на подсъдимия делото се гледа по съкратена процедура от петчленен състав на Окръжния съд в Кърджали с председател Деян Събев. Това според клаузите на Наказателния кодекс  определи и редуцирането й с една трета.

Съдът постанови обвиняемият Мехмед Хасан да заплати обезщетение за нанесени неимуществени щети от 400 000 лв. на родителите и бабата на убитата Дамла, след като първоначално бе поискана сумата от 1,3 млн. лв.

От прокуратурата поискаха доживотен затвор за убиеца, като с редукцията наказанието да бъде 29 години „лишаване от свобода” при строг режим.

„Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!”, бяха последните думи на призналия се за виновен убиец на 7-годишната Дамла от Момчилград.

Припомняме, че малката Дамла е била убита, за да бъде прикрито друго престъпление. Това е основният мотив за зверското деяние, извършено в края на миналата година в Момчилград, става ясно от  обвинителният акт, който прокуратурата в Кърджали внесе в съда на 17 юли.  На 17 декември  тялото на детето бе открито в семейното жилище от майката, която се връща след нощна смяна.  Дамла е починала от задушаване, а главата й е облепена с тиксо. Като основен заподозрян бе арестуван първият братовчед на детето. По-късно той направи самопризнания пред разследващите.

1 отговор

  1. sdsdsd каза:

    ox dobre mu stana takiva xora trqbva da ne jiveqt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache