Театър “Дани и Деси” ще зарадва децата в Стамболово

В началото на учебната година  хасковският Театър “Дани и Деси” ще играе за деца от социално слаби семейства в  Стамболово . Малките зрители , за част от които българският език не е майчин, ще гледат „Кратка квак история“ по приказка на Кина Къдрева. Режисьор е Таня Евтимова,  музика – Деси Димова ,  сценография- инж.Атанас Евтимов.

С този спектакъл  трупата е участвала на международни куклени фестивали в  Италия, Унгария, Турция, Испания,  Словения, Франция и в други страни.

Турнето  в Стамболово и още 3  общини в Хасковска област е подкрепено от Министерството на културата. Представянето на безплатни представления за социално слаби деца в отдалечени райони на България  е традиция за “Дани и Деси”.
През годините са  играни представления  в  училища и детски градини и социални заведения  в Хасковска, Кърджалийска и Смолянска област,  а също  в детски болници в  Брюксел и Гент, Белгия.

“Дани и Деси” съществува като професионален частен куклен театър от 1995 г . Разнообразни са  заглавията в афиша на театъра, за който следващият сезон ще бъде юбилеен. Досега трупата е участвала в над 70 международни фестивала – от България  чак до Мексико, и от Хърватска  до  Китай.

Златка МИХАЙЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache