Откриват Дните на младите огнеборци

На 19 и 20 септември ще се проведат XIX републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, предадоха от пресцентъра на МВР.
Традиционно домакин на проявата е курортен комплекс „Албена“. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.
Близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора, ще вземат участие в младежката надпревара. По традиция състезанието ще протече в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата за състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Победителите в републиканското състезание придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *