Кърджали отново събира млади художници и фотографи от цялата страна за Деня на града

Канят децата в два конкурса – „Вълшебният свят на Родопите“ и „Фотоприказки“

За 11-та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали.
Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори са Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионалното управление на образованието, община Кърджали и Общинският детски комплекс.
Проявата е включена в Националния календар на образователното министерство за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2018/2019 г.
Националният празник на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” има за цел да запознае участниците с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на Източните Родопи и да създаде подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от цяла България.

В Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” могат да участват деца и ученици на възраст от 6 до 18 години. Няма ограничение в техниката на рисуване. Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 творби. Размерите на рисунката трябва да са 35/50 см. Оценка и класиране на участниците ще се извърши в три възрастови групи: 6 – 10 години; 11 – 14 години и 15 – 18 години.
В Националния конкурс по фотография „Фотоприказки” могат да участват ученици от V до ХІІ клас в категориите Художествена фотография и Пейзаж и природа. Учениците ще се състезават в две възрастови групи: V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас.
Участието във фотоконкурса е индивидуално. Всеки ученик може да участва с черно-бели и цветни снимки до 5 броя с формат на фотографиите най-малко 20/30 см.
Крайният срок за получаване на рисунките и фотографиите е 19 октомври в ОДК в Кърджали.
И в двата конкурса ще бъдат връчени специални награди и награди за І, ІІ и ІІІ място, които са осигурени от община Кърджали.
Официалното откриване на Националния празник на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” ще се състои на 27 октомври от 17.30 часа в Обединения детски комплекс /ОДК в Кърджали, съобщават организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache