В Дома за стари хора празнуваха Международния ден на възрастните

Международният ден на възрастните хора -1 октомври,  за поредна година беше отбелязан в Дома за стари хора, управляван от ОС на БЧК – Кърджали според желанията на потребителите.

Рано през деня традиционни техни гости бяха членовете на дружеството на БЧК към ТП на НОИ.

Следобед домакините посрещнаха малките възпитаници на читалище „Юмер Лютви“ с техните родители и танцьорите от клуб „Пъстро хоро“ с ръководител Алексей Настев. Изпълненията на децата предизвикаха бурни аплодисменти, а танцовите умения на „Пъстро хоро“ – много спомени и вълнение.

Подготвената от психолога на социалната услуга Петя Досева цялостна програма и викторина с томбола активизира присъстващите, а доброволците на Екип 254 зарадваха възрастните хора с индивидуални подаръци за всеки потребител.

Управителят д-р Таня Делева и директорът на Секретариата на ОС на БЧК поздравиха потребителите на Дома и благодариха на гостите за уважението към опита и мъдростта, за проявената съпричастност , за показаната реална солидарност между поколенията.

Наситеният с емоции ден завърши с празнична трапеза за домакини и гости, организирана от служителите на Дома за стари хора като човешки жест към хората, за които се грижат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *