Таня Петкова пред „Нов живот“: Юлияна Апостолова доказа, че доброто и честността ги има и днес. Благодаря ти!

Юлияна Апостолова, учител по физическо възпитание в СУ „Отец Паисий“

Здравейте, редакция на „Нов живот“. Искам да изкажа своята благодарност към един човек, който ми доказа, че доброто и честността не са останали само в миналото, има ги и днес. Ето за какво става въпрос.

Ден-два преди първия учебен ден излязох с двете ми дъщери на пазар. След като напазарувахме, се отбихме в новия парк откъм страната на пасарелката. Седнах на пейка докато децата поиграят малко. Когато съм изкарвала някои неща от чантата, съм оставила неволно портфейла си на пейката.
С децата тръгнахме към кв.“ Възрожденци“, където живеем. Влязохме в хранителен магазин и установих, че портфейлът ми го няма. Паниката беше голяма, защото в него имах много документи – лична карта, шофьорска книжка, две кредитни карти, дори ключовете от стаята в училището, в което съм възпитател. Имаше и 300 лв.
Притеснена се затичах обратно към парка, мислейки къде може да съм го забравила или да е паднал.
Докато обикалях около пейките, телефонът ми звънна. Обаждаше се Мариян Марков от туроператорската фирма, с  която учители от „Св. св. Кирил и Методий“ бяхме неотдавна на екскурзия до Турция. Съобщи ми, че Юлияна Апостолова, учител по физическо възпитание в СУ „Отец Паисий“, е открила портмонето ми. Вътре е намерила неговия номер и му позвънила.
С Юлияна се срещнахме в парка. Сподели, че, докато е тренирала там, е намерила портмонето ми на една от пейките. Трогнаха ме думите й: „Ако Мариян не беше успял да се свърже с вас по телефона, щях да дойда до адреса, където живеете и да ви дам портфейла!“
Благодаря, Юлияна Апостолова! Това е постъпка – достоен пример за подражание не само от вашите ученици. Накарахте ме да се почувствам горда като ваш колега. Защото ние, учителите, винаги трябва да възпитаваме учениците си в честност, доброта, толерантност и морална отговорност. А вашият личен пример е най-силното убеждение в това!
Таня ПЕТКОВА,
учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  Браво, колеги! Чест и почитания за тази постъпка!

 2. Delcho каза:

  Tq e unikalen chovek

 3. Maggie каза:

  BRAVO ! Dobroto vinagi se vrushta dvoino!!!

 4. Златка каза:

  Не съм изненадана,Юли е добър човек и отличен учител! Поздравления и дано има повече хора като нея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *