Откриха клиника за импланти Dentakrone в Кърджали, предлага немско оборудване и швейцарски опит

Модерна дентална клиника Dentakrone, предлагаща немско оборудване и швейцарски опи, бе открита в Кърджали. Клиниката, която е снабдена с последно поколение апаратура и инструментариум е специализирана в поставянето на импланти. Това ще спести на кърджалийци пътуване до Хасково или Пловдив. Тя предлага за пръв път в страната десетгодишна гаранция за имплантите и петгодишна гаранция за мостове и коронки.

Собственици на клиниката са двамата братя д-р  Евгин и д-р Ерол Ахмед. Те са специализирали в сферата на имплантологията в швейцарска клиника с международна известност  във Варна. Лекували са предимно чужди граждани.

  Д-р Евгин Ахмед е завършил Медицинския университет във Варна. Неговият брат д-р Ерол Ахмед най-напред следва в Пловдив за зъботехник. След това учи в Медицинската академия в София. Опитът от зъботехниката му помага много при моделажните дейности. Упражнява го в клиника в София.

Двамата братя трупат опит в швейцарската клиника във Варна. Тук с тях в екип работи и дентален асистент, когото привличат в Кърджали. За нея те казват,че е тясно специализирана и освен,че помага на зъболекарите, тя се грижи за комфорта на пациентите.

При прерязването на лентата на новата клиника  д-р Евгин Ахмед подчерта, че с брат си осъществяват детска мечта, да станат зъболекари и да са в услуга на хората. От малки ни вървяха химията и биологията. Бяхме твърдо решени да завършим медицина и да отворим собствена клиника. Затова се върнахме в родния Кърджали, сподели  д-р Евгин Ахмед. Той подчерта, че след откриването на клиниката имат нова цел и мечта. Да не допуснат нито един недоволен пациент.

Специализирахме в имплантологията, защото тя е много перспективна. Имаме много опит в костните изграждания. Където има недостиг на кост изграждаме и имплантираме едновременно или в последователност. Това зависи от конкретния случай. Целта е да рехабилитираме напълно пациента, който се е обърнал към нас за поставяне на фиксирани елементи. Това ни дава възможно всеки случай да завърши с успешно и дългосрочно имплантиране, каза още д-р Евгин Ахмед. В клиниката се изработват различни видове конструкции в зависимост от дефектите. Д-р Евгин Ахмед даде следния пример: ако на пациента са останали пет зъба и той иска стабилни и функционални конструкции, зъбите се пилят и се поставят специални коронки, върху които се захващат специални конструкции. Разбира се  съобразяваме се с бюджета на пациента, каза още д-р Евгин Ахмед.

Нарекохме нашата клиника Dentakrone, което на немски означава зъбна коронка. Названието говори само по себе си за нашата специализация. Във Варна сме достигали до 30 импланта на оператор, подчерта д-р Ерол Ахмед.

Той каза, че вече имат признание за своята работа. Още като студенти печелят първо място на най-престижният конкурс за млади зъболекари „Усмивка на годината” в столицата. Участвах в състезанието „София дентал митинг” и се представих успешно. Това бе отразено във в.”Нов живот”. Аз и цялото ни семейство се просълзихме, спомня си д-р Евгин Ахмед.

Клиниката е в първата кооперация на Новия мост по посока на кв. „Възрожденци“. Води се на ул. „Стефан Стамболов“.

3 коментара

  1. Veronica каза:

    Chestito ! Tazi usluga naistina be neobhodima za grada,za grajdanite i za gostite ot sasednite darjavi,koito idvat v BG na dentalen turizam.Horata s vazmojnosti, koito tsenyat vremeto si,veche nyama da propatuvat do golemite gradove.Na dobar chas,mladi hora !

  2. Анонимен каза:

    Честито момчета браво на вас.

  3. Aysel shej каза:

    Chestito

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *