Излъчват Фермер и Горски стопанин на 2018 година в Кърджалийска област

Клубът на селскостопанския специалист и Клуб „Гора”  към Териториалната организация на НТС ще направят номинациите

Носителите на наградите на Териториалната организация на НТС за 2017 година

На 23 октомври в Дома на техниката ще се проведе работна среща на Клуба на селскостопанския специалист за приемане на критериите за номинации за Фермер на 2018 година. В Клуба членуват агроспециалисти от всички сфери, работещи в общински, областни, регионални и частни земеделски структури. Оглавява се от Соня Новодрянова, началник на отдел „Растителна защита” при Областната дирекция по безопасност на храните.

На 30 октомври в Дома на техниката е насрочена сбирка на Клуб „Гора”, на която пък ще бъдат одобрени критериите за номинации на Горски стопанин на 2018 година. Клуб „Гора” обединява специалисти в областта на лесовъдството и мебелното производство. Негов председател е инж. Антоанета  Стоянова, експерт в Регионалната дирекция по горите.

Наградата Фермер на годината ще бъде връчена за четвърта поредна година. През 2015 годна носител е частният предприемач и новатор в земеделието Антон Петров, през 2016 година – Радко Пашов,  собственик на модерна кравеферма и на мандра за производство на кисело мляко и сирене във Вълкович. През  2017 година отличието отиде при Сабахтин Караибрям от Крумовград, един от най-изявените земеделски производители в областта, известен като първия и най-голям производител на бял риган в страната.

Горски стопанин на годината ще бъде определен за трети път. Досегашните носители на приза са инж. Неделчо Димитров и инж. Светослав Чолаков, служители в  Държавното горско стопанство в Крумовград.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *