Две години затвор грозят Софи Маринова, покатери се върху Каменните гъби край Кърджали

Две години затвор грозят певицата Софи Маринова, защото се покатери върху защитения обект Каменни гъби край Кърджали.
Това гласи чл. 278 от Наказателния кодекс (НК), засягащ обругаването и повреждането на природни защитени обекти. Причината ромската перла да се метне върху скалните масиви бе най-новият й клип „Мили, мили“, в който участие взима и партньорът й Гринго. Той от своя страна също е заснет да ходи по каменните масиви.
Който унищожи или повреди защитен природен обект и с това причини вреда, се наказва с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд“, гласи ал. 1 от НК. Според кодекса, ако не са причинени значителни вреди, но има такива, лицето може да бъде глобено с 20 хил. лв.
Местни хора са категорични, че Скалните гъби се рушат по всяко време на годината, а катеренето по тях със сигурност ги съсипва. Природният феномен е защитен от 1974 г., а значителна човешка намеса може да застраши животински видове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.
Самата Маринова потвърди, че видеото на песента й е заснета именно при Скалните гъби.

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  Абе хора вие тъпи ли сте или се правите на тъпи, в тези каменни гъби на ден се катерят 100 човека и ги рушат от години насам тях не ги виждате и до сега има няколко клибчета в Каменните Гъби с известни певци и тях не ги виждате, който е последен него ще палите или ви е дошло времето да ви уволнят или събирате рейтинг корумпирани тъпанари такива идете оправете държавата вместо да се забимавате с глупости

 2. . каза:

  НИКАДЕ НЕ ПИШЕ ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО …КОГАТО АЗ СЪМ ХОДИЛ ДА ГИ ВИДЯ..

 3. Павлина каза:

  Ами тогава да сложат охрана какви са тези глупости бе хора

 4. читателка каза:

  Каква е тази лъжлива новина или като папагали повтаряте, няма увреждане на гъбите, няма и причина за глоба. Всеки може да види, да се разходи и да се снима там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *