Айхан Майстора от дружина Костино удари трофеен глиган

Такова огромно прасе не е удряно от години, очаква златен медал

Айхан /първият вдясно/ заедно с ловната дружинка след успешния лов

През уикенда Айхан Сали от ловна дружина Костино удари огромно прасе. По думите на ловния надзирател към кърджалийското сдружение Ферхад Ахмед  от години групата с отговорник Али Емин, не е имала такава слука. Прасето е трофейно. Очаква се глигите му да бъдат оценени със златен или сребърен медал.

Сред авджиите Айхан Сали, който живее в кв. „Гледка”  е познат, като Майстора. Освен лова другото му хоби е да ремонтира и боядисва автомобили. Когато ловът е забранен се отдава на  риболова. Прескача до яз. „Кърджали”, яз. „Студен кладенец”  и до „Върбица”. След отварянето на Граничния контролно-пропускателен пункт „Маказа” често мята въдици  и на Бяло море. Там лови ципура и морски кефал.

Айхан Сали е ловец от дванадесет години. Престанал е да брои колко прасета досега е отстрелял, но за последното казва, че ще го запомни, защото е най-голямото и трофейно. Всеки ловец се стреми да получи признание.

Глиганът е бил отстрелян в дере край село Дъждовница. Стрелял е с пушка, а не с карабина. Пронизал го е три пъти, докато го повали.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *