В „Йовков“ Седмицата на четенето е в разгара си

Да се насърчава и повишава грамотността на учениците е целта на Националната седмица на четенето. Тя е по инициатива на Министерството на образованието и науката.

В СУ „Йордан Йовков“ седмицата на четенето стартира малко по-рано. Още на 15 октомври учениците от целодневните групи от 5 до 7 клас и техните преподаватели изработиха кът, в който освен книги на велики творци, те поставиха надписи с интересни мисли на известни писатели.

На 22 октомри, понеделник под надслов „Обичам да чета“ в 5 а клас  учителката Николова и нейните ученици говориха по темата „Моята любима книга“ и четоха откъси от книгите, които бяха донесли.

Предстои ученици от 3 б клас, облечени в народни носии, ще четат приказки на най-малките, а през цялата седмица от 14 часа по-големи ученици ще четат приказки в по-малките класове.  “Бръмбарът и булдозерът” от Доналд Бисет  е куклено шоу, което  4 б клас ще представят в ДГ „Чайка”, а и на първокластиците.  В 3 а клас госпожа Андреева ще представи книгата на Божидара Ангелова „Здравей, Книгария“.

Осмите класове ще се срещнат с писателката Виолета Кръстева и с нейната книга „Илюзиите не умират“. На следващия ден единайстите класове ще гледат филми със субтитри, а в 5 б – ще представят любимия си герой. Следва четене на любими творби в 6 и 7 клас.

Спонтанно се инициират и други прояви, което оставя списъка за Седмицата  отворен.

Клуб Журналист

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *