Джони и Танер от ЦСОП ,,Д-р П. Берон“ победители в конкурса ,,Нарисувай ми приказка“

Наградата е споделена и с останалите ученици от центъра, които ще посетят безплатно куклената постановка ,,Юнак Гюро“

Джони и неговата творба

 

Учениците от II група – IV клас при ЦСОП ,,Д-р П. Берон“ в Кърджали бяха участници в проекта ,,Нарисувай ми приказка“ от кампанията ,,Веселите зъбки 2018“ организиран от Централата на ,,ДМ“  България в София.

Победители в конкурса са учениците Джони Мариев Димитров и Танер Иванов Станчев с ръководител г-жа Пенка Христова. Наградата е споделена и с останалите и всички ученици от Центъра ще посетят безплатно куклено представление ,,Юнак Гюро“ на 15 ноември в театъра в Кърджали.

Посещението ще бъде полезно и с това, че осъществява връзка с часа по СИП ,,В света на изкуството – театрално ателие“, който има за цел да предизвика интерес и влечение на подрастващите към изкуството и в частност – театъра. Присъствието в нова, комфортна и естетически приятна среда ще спомогне за развитието, растежа и въображението на учениците.

Чрез функциите на кукления театър децата ще възприемат приказката и кодираните в нея послания като така ще преживеят уникални ситуации, които не са характерни за ежедневието.

Ще имат възможността да използват театъра като средство за борба със стреса, да стимулират разбирането за себе си и другите чрез героите от постановката.

Ще имат възможността да усвоят художествени образи и обстоятелства, отношения между героите и техните вътрешни преживявания като средство за емоционална  стабилизация и социализация.

Пенка ХРИСТОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *