Областният управител подава сигнал в Прокуратурата за парк „Простор”

 

Ще подадем сигнал в Окръжна прокуратура  дали всички действия на кмета на община Кърджали във връзка със заповедта за изработването на Подробен устройствен план в парк „Простор” са законосъобразни. Но това дали е законосъобразно не го прави правилно и в защита на гражданите, каза на пресконференция областният управител Никола Чанев.

Със заповед на кмета на община Кърджали, влязла в сила в края на месец септември, се разрешава строителството в пак „Простор”, съгласно одобрен ПУП. Какво се случва? Според нас предвижда се изграждане на два футболни игрища – едното ще бъде на моравата пред самолета, а другото върху така наречените стари гробища на Кърджали. Също така на моравата пред самолета е предвидено да бъде продължен паркинга, който е пред стадиона. За паркинг е предвидено и игрището със сгурията. За мен се прави едно безумство. Ние имаме известни резерви относно спазването на процесуалните правила, но като областна управа не сме заинтересована страна в едно такова производство, затова в най-кратък срок ще изготвим уведомление до Окръжна прокуратура, която има контрол върху административните актове, включително и върху заповедите, издавани от кмета. Но дори да се окаже всичко законно, то не е правилно, не е в интерес на града. Община Кърджали разполага с много места, на които могат да бъдат изградени футболни игрища. Малкото зелени площи на Кърджали не бива да бъдат отнемани, заяви Никола Чанев.

Той попита – вие смятате ли, че интересите на гражданите в Кърджали бяха запазени при продажбата на златните имоти, имайки предвид терените в бившия казармен район. Нима община Кърджали не загуби два милиона и половина лева в рамките на два месеца, добави областният управител.

В момента се прави нещо, което е в ущърб на всички наши съграждани. Това не са последните две места в парк „Простор”, на които могат да бъдат изградени игрища. Много по-добре е да са до спорната зала, която ще строим. В нея могат да се провеждат тренировки на футболния клуб на закрито, освен  в нея ще има фитнес зала. Ние сме готови да намерим формулата държавата да даде терени за изграждане на тези игрища. Разговарял съм с президента на клуба, надявам се той да е достатъчно коректен и да го потвърди. Предложих му когато има яснота да се видим и да организираме една среща в Министерството на спорта и младежта, но не да се застроява парка, категоричен бе Никола Чанев.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *