Инж. Илия Гърков с престижна награда за принос в развитието на местните общности

Инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на “Дънди Прешъс Металс Крумовград” ЕАД ,златодобивна компания  свързана с Родопите, бе един от претендентите в конкурса „Мениджър на годината“ за 2018-та. На бляскава церемония в Националната опера снощи бяха отличени най-добрите мениджъри в България. Инж. Гърков получи новоучредената награда на името професор Лъчезар Цоцорков за инвестиции и дарителство в просперитета и развитието на местните общности.

Снощи,  12-и ноември, в Софийската опера се проведе официалната церемония в конкурса „Мениджър на годината“, сподели Гергана Тодорова, специалист „Комуникации“. Това събитие е 11-о подред, в рамките на 20-ата годишнина на списание „Мениджър“ и в тази връзка наистина беше изключително официално и посетено от бизнес организациите в България, разказа Тодорова. Президентът на Република България Румен Радев връчи  наградата „Мениджър на годината на Александър Димитров,  председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България“.

 

Вицепрезидентът на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България инж. Илия Гърков е първият носител на новоучредената награда на конкурса „Мениджър на годината“ на името на проф. Лъчезар Цоцорков за подкрепа на развитието на регионите. Призът бе връчен от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков на Ирена Цакова – директор „Разрешителни и правни дейности“ в „Дънди прешъс металс“, по време на единадесетата церемония по връчването на наградите в конкурса, която се проведе на 12 ноември в София.

Специалната награда, която носи името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, ще се връчва ежегодно и ще отличава мениджърите, които в най-голяма степен подкрепят развитието на своите региони и местните общности.
„Благодаря на екипа на списание „Мениджър“, че учреди тази награда на името на моя баща, защото той инвестираше в развитието на родния ни край с вярата, че в една малка българска община могат да се случват проекти на световно ниво“, каза в приветствието си Димитър Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД. „Вярвам, че всички ние ще помагаме добрите дела да се множат и занапред. Щастлив съм да обявя, че фондациите „Асарел“ и „Цоцорков род“ – като част от тази ежегодна награда – всяка година ще подкрепят реализацията на социален проект, който ще бъде иницииран от мениджъра, избиран за носител на този приз, в подкрепа на развитието на региона, в който оперира неговата компания“, допълни Димитър Цоцорков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *