3D рисунка на Ейлем Чалъшкан и в Бобов дол, нейни творби украсиха и Кърджали, Ардино и Кирково

3D рисунка на турската художничка Ейлем Чалъшкан от Къркларели украси и центъра на град Бобов дол в област Кюстендил. Рисунка представя триизмерен образ на дървено мостче над лазурно синьо езеро с лилии..
Младата художничка вече има около 30 подобни рисунки у нас. Още от миналата година нейни творби се появиха и предизвикаха голям интерес сред хората в Кърджали, Ардино, Кирково.
И сега в Бобов дол минувачите не пропукат да се снимат с уникалната картина.

Ейлем Чалъшкан е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство. „Не съм преминала специални курсове. В Турция все още няма училище или университет, където да се обучавам на това изкуство“, разказва Ейлем. По думите й за изработването на една 3D рисунка са необходими най-малко 10 дни. Нужна е специална техника, тъй като рисунките се правят понякога навън, където температурните амплитуди са различни през годината. Ейлем Чалъшкан е родена в Люлебургас. Завършила е Анадолския университет, специалност „Икономика“. Обича да рисува уникални 3D рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *