Караянчева: Президентът не е президент на всички български граждани – той не прие нас, а прие БСП

Президентът не е президент на всички български граждани. Той не прие нас, а прие БСП, заяви в предаването „Плюс минус“ по Нова телевизия председателят на парламента Цвета Караянчева.

Тя коментира протестите в страната и напрежението във властта. Караянчева обърна внимание, че президентът Румен Радев е разговарял със социалистите за тяхната „Визия за България“, но не е приел председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, за да чуе аргументите на управляващите във връзка със застраховките „гражданска отговорност“.

„Визия за България“ би била актуална, ако БСП беше на власт и ако те правеха бюджет, посочи Караянчева.

Когато народни представители от ГЕРБ имат писмена заявка за среща, би било редно да бъдат приети, добави тя.

Няма война на иституциите, но няма и диалог, смята председателят на парламента.

Когато се заклеха конституционните съдии, се видях с президента. Съветниците малко му влияят да бъде прекалено партиен. Институциите трябва да си говорят, трябва да бъдат обърнати една към друга, каза още тя.

Протестите са част от гражданското общество. Плюсовете на нашето управление са в това, че чуваме какво искат хората и променяме своите позиции. Няма непогрешими хора. Но бюджетът, който предлага финансовият министър, е най-добрият до момента. Синдикатите го казват, изтъкна Цвета Караянчева.

1 отговор

  1. ББ каза:

    Вече е избран президент, ние трябва да го приемем, другото е ала- бала. За вас все някой друг ви е виновен. Дано утре сутринта Бойко да говори в полза на хората , а не върви по дирята на президента и след нетговите констатации, които са и наши

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache