Автобус се преобърна на изхода на Кърджали по пътя за Момчилград /обновена/

С два пътни инцидента рано сутринта започна 15 ноември.
Автобус се обърна на пътя на изхода на Кърджали в посока Момчилград. Произшествието е станало на разклона за село Опълченско. Автобусът се е сблъскал с лек автомобил. На място са изпратени екипи на пожарната и полицията.
Близо километър по-надолу пък лек автомобил се блъсна в спирка на градския транспорт. Инцидентът е станал на кръстовището на кв. „Веселчане”. Няма данни за пострадали.

Ето и официалната информация от пресцентъра на ОД МВР за случилото се тази сутрин:

Катастрофа между микробус и лек автомобил е станала тази сутрин на ул.“Първи май“ в Кърджали около 7,30 часа. 41-годишният водач на микробус „Ивеко“ предприел неправилна маневра за включване в движението на ул.“Първи май“, отнел предимство и бил ударен от правилно движещ се лек автомобил „Дачия“ с 41-годишен водач. В резултат на удара микробусът, в който пътували работници, се преобърнал странично на пътното платно.

В Центъра за спешна помощ са били транспортирани 11 пътници от микробуса. По първоначални данни една жена е със счупена ръка и няма тежко пострадали. Тестовете на водачите за алкохол с техническо средство са с отрицателни резултати. Движението в района на катастрофата не е ограничено. На мястото на произшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група. Ще бъде образувано досъдебно производство.

Десетина минути по-късно на кръстовището в кв.“Веселчане“ е станал пътен инцидент без пострадали. Товарна кола и лек автомобил „Фолксваген“ изчаквали на червен светофар. В същото време към кръстовището се движила линейка с включен звуков сигнал. При зелена светлина на светофара водачът на лекия автомобил направил опит да даде път на линейката, минавайки пред товарната кола, която го ударила. Вследствие на удара лекият автомобил са качил на тротоара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *