Одрин е под водата

Снимки във Фейсбук на приятели от Одрин показват колко голямо е бедствието, сполетяло хората в турския град през последните часове. Колите по улиците са под водя, наводнени са долните етажи на къщите. Някъде има и срутени помещения и инфрастуктура.

Бог да е на помощ и всичко да се отмине без жертви, споделят свидетели на бедствието в Одрин.

Затворени за движение са пътищата Хавса – Одрин и Къркларели – Одрин. Затруднения при движението има по главния булевард в град Одрин – „Ататюрк”.

Очаква се валежите да продължат и утре.

По информация на българското консулство в Одрин ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“ е отворен за движение, но преминаването през пункта се съобразява с променливата пътна обстановка, съобщиха от българското външно министерство.

Препоръчва се на българските граждани по възможност да не предприемат пътувания в района в следващите 48 часа. При неотложни пътувания да се използва магистралата Одрин – Истанбул, като се следват указанията на граничните власти, пътните служби и полицията.

В случай на нужда може да бъде потърсено съдействие от Генералното консулство на Република България в Одрин на телефони +90 2842 140 617 и +90 533 739 6140, както и на дежурния телефон за празнични и почивни дни +90 533 629 8164.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *