Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“

Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“, мачкат им труда и продукцията с 5-6 лева изкупна цена за килограм.  

Истински бунт се е завихрил вчера пред изкупвателният пункт за тютюн в гърменското село Рибново, съобщиха хора от селото.

Местните тютюнопроизводители съобщават, че в първия ден на изкупната кампания комисията е оценила тютюните на няколко семейства на средна цена от 8,25 лева за зарибяване, но от вчера следобед комисията е пуснала в действие балтията и оценява максулите на производителите на крайно ниските цени, а именно между 5 и 6 лева за килограм.

Пред самият пункт са били струпани много коли пълни с тютюни които чакат реда си по предварително изготвения списък, за да продадат продукцията си, но ниските цени, с които буквално фирмата посича труда им, ги плаши и почти всички се отказват да сложат на кантара тютюните си и ги връщат обратно по домовете си.

Всички производители в Рибново са единодушни, че комисията незабавно трябва да напусне изкупвателния пункт и да си тръгне от селото, ако не започне реално да оценява качеството на тютюните и да дава добри цени.

Под натиска на недоволните местни тютюнопроизводители още вчера е извикан експерт-оценител, който е наложил повторно оценяване и окачествяване.   Крайно ниските цени на  вече оценена продукция били коригирани след повторното окачествяване.

Кметът на селото Феим Иса също е на място, съобщават от Рибново. Той е провел разговори с управителя на изкупвателната фирма и на този етап изкупуването е възстановено.

 

3 коментара

 1. Бирсен каза:

  Всичко е за сметка на производителя .Герп иДПС съсипаха тютюнопроизводството.тази година наложиха и данък и на парите от референтния перийот

  • Анонимен каза:

   Как може да ни натоварват с такъв непосилен за нас данък , вече нямам никакво желание да работя ,почваме като циганите в сивия сектор да крадем .Бива да се ебават с народа ама вече не се търпи да ми хванат кура да гласувам за тях ,::: време е някой да изхвърли боклука С.Трифонов….

 2. Ядосана до краен предел каза:

  С този данък на тютюнджиите,направо си ни казват „зарязваите тютюна и отивайте зад граница,ние не можем да си платим осигуровките,просто не стигат сега да хварляме пари на вятъра ,защото цяла година си се трепал като вол,нямат срам ,да мрът в страшни мъки дано ,мошеници . Геноцид пълен геноцид ,никой от нас тютюнопроизводителите не казва нищо всеки си пасува,трябва да се дигнем на стачка като хората по света иначе ще мрем като роби ,и да неслушаме партии и лизачи като Атаман и Искендеровци визирам стачката в Голям Извор 2010 мисля ,че беше когато се изправиха пред нас и ни излагаха ,че всичко било готово да мрът свинете мръсни НАРОДЕ СЪБОДИСЕ живеем като роби само скандали в домовете ни заради безпаричие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache