Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“

Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“, мачкат им труда и продукцията с 5-6 лева изкупна цена за килограм.  

Истински бунт се е завихрил вчера пред изкупвателният пункт за тютюн в гърменското село Рибново, съобщиха хора от селото.

Местните тютюнопроизводители съобщават, че в първия ден на изкупната кампания комисията е оценила тютюните на няколко семейства на средна цена от 8,25 лева за зарибяване, но от вчера следобед комисията е пуснала в действие балтията и оценява максулите на производителите на крайно ниските цени, а именно между 5 и 6 лева за килограм.

Пред самият пункт са били струпани много коли пълни с тютюни които чакат реда си по предварително изготвения списък, за да продадат продукцията си, но ниските цени, с които буквално фирмата посича труда им, ги плаши и почти всички се отказват да сложат на кантара тютюните си и ги връщат обратно по домовете си.

Всички производители в Рибново са единодушни, че комисията незабавно трябва да напусне изкупвателния пункт и да си тръгне от селото, ако не започне реално да оценява качеството на тютюните и да дава добри цени.

Под натиска на недоволните местни тютюнопроизводители още вчера е извикан експерт-оценител, който е наложил повторно оценяване и окачествяване.   Крайно ниските цени на  вече оценена продукция били коригирани след повторното окачествяване.

Кметът на селото Феим Иса също е на място, съобщават от Рибново. Той е провел разговори с управителя на изкупвателната фирма и на този етап изкупуването е възстановено.

 

1 отговор

  1. Бирсен каза:

    Всичко е за сметка на производителя .Герп иДПС съсипаха тютюнопроизводството.тази година наложиха и данък и на парите от референтния перийот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *