Радослав Милев: Срам ме е, че съм част от този общински съвет

Радослав Милев

Излязох искрено възмутен от заседанието на председателския съвет на общинския съвет, където се обсъди дневния ред на предстоящата декемврийска сесия. Предлагат се 17 точки, всички свързани с промяна на подробен устройствен план и сключване на договори за продажба на поземлени имоти.

Това означава, че 41 съветника ще получат близо 20 хиляди лева за 20 минути, които са необходим за гласуване на подготвените 17 точки. Тези заплати се получават, ако има проведена сесия на общинския съвет. При положение, че няма по-сериозни въпроси, които да се разглеждат на сесия, по-добре да не се провежда заседание. Не съм съгласен да се получават заплати,  а да не се върши работа. Задължение на всички групи в общинския съвет, както и на общинска администрация е да внесе предложения за дневния ред на сесиите. Това, което се предлага за декемврийското заседание на общинския съвет, не е дневен ред, а някаква петминутка, за която да се вземат едни пари, отбиване на номера, както се казва. Срам ме е, че съм част от този общински съвет.

Няма предложения от парламентарните групи. Има само от общинска администрация. Преди две сесии имаше внесена от групата на ГЕРБ подписка на граждани за лошото състояние на гробищните паркове. Втора сесия минава, а ние нямаме никаква информация какво се случва там. И на тази сесия не се планира разглеждане на дейността на общинското предприятие, което поддържа гробищата.

Не казвам, че точките, които се предлагат, са маловажни. Хората със сигурност ги чакат,  понякога с години. Община Кърджали от три години не приема молби за промяна на ПУП, с оправданието, че общият устройствен план не е влязъл в действие. Предлагам, щом общинският съвет не е натоварен с достатъчно работа, нека общината да приеме молбите на всички граждани, които искат да променят статута на земеделските си земи, да ги разгледаме в комисиите, да излезем със становища и тези ПУП-ове да влязат в сила. Не може общината да връща хората вече три години, а в същото време общинският съвет да бездейства и да се чуди как да запълни дневния ред на една сесия.

Не приемам 41 съветници да вдигнат 17 пъти ръка, за да гласуват 17 точки, и по този начин да вземат 20 хиляди лева от общинския съвет само да двадесетина минути. Това е ненормално и неморално.

 

4 коментара

 1. уйко каза:

  Как да не се срамуваш,като имаш работа с полуграмотни ,а някои и не знаят защо са там….наши хора…

 2. Ххххх каза:

  Браво че все още има хора с морал тя общината по принцип е пълна с неграмотници и безхаберници кютат си там от години и изпълняват това което им се каже.

 3. Pali dps каза:

  Poday ostavka

 4. Петя каза:

  Няма да подава оставка, как така ще подава оставка? За какво? Не той трябва да си подаде оставката… Народа затова го е пратил там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *