Канят кмета на Ардино на годишнина от създаването на Сдружението на Балканци в Истанбул

Вчера кметът на община Ардино  Ресми Мурад прие в кабинета си председателя на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) в побратимената община Картал, Истанбул, Олджай Юзгюн и бившия лидер на Сдружението Шевки Куртулуш. Гостите от Турция  са в Ардино, за да  поканят Ресми Мурад да присъства в отбелязването на 27-годишнината от създаването на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар”. Събитието ще се проведе на 15 декември в Истанбул.

„Решихме лично да дойдем в България, за да отправим покана към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателя на Движението и кмет на община Кърджали Хасан Азис, народни представители от ДПС и кмета на община Ардино Ресми Мурад.

Нашите взаимоотношения се крепят от единство, заедност и сплотеност“, заяви Олджай. Той предаде специални поздравления към ардинчани от кмета на Картал  д-р Алтънок Юз и дари на Ресми Мурад порцеланова чиния от Кютахия. От своя страна ардинският градоначалник поднесе на Олджай Юзгюн пластика на Дяволския мост.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *