Успешна мисия на Охридци: „Направи подарък на дете от дом през декември“

По случай Деня на доброволеца и дарителя, децата от клуб „Доброволци в действие“ в ОУ „ Св. Кл. Охридски“ зарадваха с хубави дрешки, книжки, блокчета и играчки децата от ЦНСТ „Детска мечта“ в Кърджали.

Прекрасно е, че толкова много деца доброволно участваха в мисията на най-голямата доброволческа платформа в България TimeHeroes!

Вярата в хората е голяма, заради всички непознати хора, които подкрепиха каманията и дариха от сърце и анонимно за децата в неравностойно положение!

Младите хора от доброволческите клубове на Охридци и Паисиевци проведоха разговор за доброволчеството. Те разказаха за последните си добротворчества – инициативата „Дари закуска „доброта” и създаването на „Зала на талантите”. Директорът на Регионална Библиотека Уляна Ганева представи пред добротворците благотворителната инициатива „Избери, за да помогнеш” на Райфайзенбанк, която ще финансира проекта на РБ „Библиотеката и децата- заедно можем повече”.

Да бъдем добри! Светлина, уют, топла храна, мила дума. Всеки се нуждаем от тях, а Коледа е времето от годината, когато традиционно правим равносметка и се замисляме за важните неща – поставяме си нови цели, даваме се обещания да бъдем по-добри. Декември е най-подходящото време да започнем да изпълняваме заканите си – да се усмихваме на непознати, да казваме по-често „добър ден“ и да подаваме ръка на тези, които се нуждаят от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *