Пазаруваме на пазара в Кърджали под звуците на музика

Общинският съвет приема на 17 декември актуализиран бизнес план и инвестиционна програма на Пазара на производителите

На предстоящото на 17 декември заседание на Общинския съвет в Кърджали Съветът на директорите на „Пазар на производителите- Кърджали” ЕАД ще внесе актуализация на Бизнес плана и инвестиционната програма на дружеството за периода от септември 2018 г. до август 2021 г. Сред целите на дружеството през мандата са  оптимизиране на дейностите и реализиране на положителен финансов резултат, разширяване обхвата на дейността, генериране на достатъчен паричен поток от основната дейност за редовно обслужване на ползвания инвестиционен кредит чрез редуциране на разходите за оперативна дейност.

През периода ще се работи за подобряване условията на труд за работещите и посетителите на Пазара, става ясно от актуализирания бизнес план, публикуван на интернет страницата на общината. Предвижда се монтиране на LED осветление под винтовата конструкция на пазара, покриване на 70 % от терена на пазара за промишлени стоки, задължаване на наемателите на маси за плодове и зеленчуци да разположат метални кошове или кофи до всяка маса, за да няма разливане на сокове от изгнили плодове и зеленчуци. В предложенията  на ръководството на пазара е залегнало още цялостно измиване на пазара периодично, поставяне на препарати против гризачи на възлови места, търговците, които предлагат стоки собствено производство, да бъдат насочени да ползват свободните презентационни маси и допълнително да бъде обособена зона с 8-10 маси, покрита с лека конструкция. Предвижда се подвинтовата конструкция на пазара да бъде озвучена с лека музика от 8 часа сутринта до 17 часа след обяд. Озвучителната техника ще се използва и за съобщаване на важна информация при екстремни ситуация.

Инвестиционната програма включва изграждане и продажба на нови обекти върху площ от 100 кв. метра, продажба на обект, предвиден за  столова на администрацията, придобиване право на собственост на административната сграда и продажба на помещения на първия етаж, както и учредяване право на строеж върху площ от 300 кв. метра.

Пред Общинския съвет Съветът на директорите на „Пазар на производителите- Кърджали” ЕАД ще  декларира, че ще положи усилия за стриктно изпълнение на Бизнес плана и инвестиционната програма, като основната цел е в края на мандата септември 2018 г. до август 2021 г. инвестиционният кредит да бъде намален от 1 590 000  лв. на 400 000 лв.

През септември общинските съветници не харесаха бизнес плана и инвестиционната програма, предложени от Съвета на директорите. Затова задължиха ръководството на Пазара до три месеца да ги актуализира. Тогава общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев поиска оставката на изпълнителния директор на пазара. Срещу бизнес плана се изказаха още съветниците Огнян Иванов, Байрам Байрам, Кадир Мустафов и Георги Кючуков.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимка: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *