Научно-техническите съюзи в Кърджали връчи тържествено годишните си награди

Фермер за 2018 г. е Валентин Димитров, инженер – инж. Веселин Маренски, горски служител – инж.  Илия Минчев и активист на НТС – Маргарита Тодорова

Носителите на годишните награди на НТС в Кърджали

Териториалната организация на Научно-техническите съюзи /ТО на НТС/ в Кърджали връчи  годишните си награди за активист на НТС, фермер, инженер и горски служител на 2018 годината в Кърджалийска област.  Тържествената церемонията се състоя в голямата зала в Дома на техниката.  Присъстваха специалисти, заети в земеделието, горите, машиностроенето, минната промишленост, както и съюзни членове и приятели на НТС от цялата област.

Най-напред бе връчена наградата за Активист на НТС  за 2018 г. В тази категория тя е само една. Носител стана  директорът на ОУ „Свети Климент Охридски” Маргарита Тодорова, която има 36 години педагогически стаж.

Магдалена Николова връчва наградата на Маргарита Тодорова

Призът Фермер за 2018 година  бе присъден на големият потомствен животновъд  Валентин Димитров от Момчилград. Неговото стопанство се намира в село Свобода. Отглежда 154 говеда от породата Късорого родопско говедо и 100 овце от породата Среднородопска овца. Фермата му е съвременна и добре оборудвана. Стопанството на Валентин Димитров е единствено в областта, в което има изграден млекосъбирателен пункт за овче мляко, което изкупува от целия регион. На второ място е Валентин Митков, производител на зеленчуци. Стопанството му се намира в Джебел и Загорско. На трета позиция е Хасан Фахридин от Звиница, който във фамилното си стопанство отглежда пшеница, люцерна, пипер и патладжан. Наградите им бяха връчени от председателя на Териториалната организация на НТС инж. Мариана Василева.

Мариана Василева връчва наградата на Валентин Димитров

Признанието Инженер за 2018 г. заслужи инж. Веселин Маренски, мениджър производство в „Горубсо-Кърджали” АД. На второ място бе класирана инж. Пламенка Бадалова, технолог в Технологичен отдел в „Серта България” АД, а на трето инж. Ангел Гогов от „Имерис Минералс България” АД, който е началник на фабрика „Перлит”. Наградите им бяха връчени от миналогодишния носител на приза „Инженер на 2017 г.” инж. Хасан Хасан.

Инж. Хасан Хасан връчва наградата на инж. Веселин Маренски

На върха в класирането в категория „Горски служител за 2018 г.”  е инж. Илия Минчев, директор на Държавното горско стопанство в Момчилград. В системата на горите работи от 1979 г. Заемал е различни длъжности. Преди да оглави  стопанството в Момчилград е бил директор на стопанството в Кирково.   На второ място е инж. Деян Джамбазов, старши лесничей в Горското в Крумовград, а на трето инж. Йорданка Джелепова, старши лесничей в Държавно ловно стопанство „Женда”.  Плакетите и грамотите  им бяха връчени от инж. Айнур Ибрямова, член на Управителния съвет на ТО на НТС.

Инж. Айнур Ибрямова връчва наградата на Илия Минчев

С грамоти и предметни награди бяха наградени съюзните активисти Валери Ковачев, журналист в „Нов живот” и учениците от Професионалната гимназия по икономика Есин Мурад, Даниел Георгиев, Симона Иванова и Джулияна  Димитрова, заели призови места в национални конкурси и състезания.

Наградените ученици

Връчваме тези награди за четвърта поредна година. Това събитие вече има история. В навечерието на Коледа и Нова година поощряваме хора, които знаят, могат и се усъвършенстват, които със своя висок професионализъм са успели и са пример в своите сфери. Благодаря на Клубовете към НТС за предварителната работа и за максимално обективните оценки на номинираните, каза в приветствието си доц. д-р Магдалена Николова, управител на Териториалната организация на НТС.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Денис ДЕЛЕВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *