Ще кандидатстваме заедно с Гърция, Румъния и Сърбия за европейските по волейбол и футбол

В Белград, Сърбия, се провежда Четиристранният формат на срещата на спортните министри и президентите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия.

В делегацията от българска страна в разговорите участват министър Красен Кралев и шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

По време на срещата стана ясно, че Гърция ще се включи в домакинството на Сърбия, България и Румъния за европейското първенство по волейбол през 2021 г.

Освен това четирите страни ще участват заедно в кандидатурата за домакинство на европейското първенство по футбол през 2028г., световното през 2030 г. и следващото европейско през 2032 г.

Министрите се договориха за създаване на съвместна Комисия за подготовка на кандидатурата за Мондиала, състояща се от 16 души или по 4-ма представители от всяка страна.

Подробности около предстоящата подготовка ще бъдат обсъдени на следващата среща на спортните министри и шефове на футболни федерации, насрочена за месец февруари 2019г. в София, последвана от гръцка през  април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *