След Синтер Клаас и Коледа Амстердам посреща Нова година

Като започнат едни празници холандците, сякаш край няма. След Синтер Клаас и Дядо Коледа, които деца и възрастни посрещаха и изпращаха сума ти време, ей така най-накрая идва и финалът на старата и началото на Нова Година.

За обмяна на опит пращам малко снимки не баш от най-централната част на Амстердам, а също и от малки градчета, някои на 100 километра от столицата. Вижте украсата и обстановката и я сравнете с нашата в България. Не казвам чия е по-хубава и чия е по-лоша – нашата или тяхната. Всеки си прави украсата според „себе си”. И всеки й се радва по своя начин.

Тук в деня преди Нова година магазините работеха, та пушек се вдигаше. И улиците бяха изпълнени с всякакви минувачи. Но най-много имаше пред музеите – тълпи очакваха да влязат в  по-известните изложения. И народ от цял свят. Същото бе по крепости, исторически места, базари. Времето се погоди отлично за този сезон за годината, та множеството вилнееше яко и на ледената пързалка и под палатките на „Хайнекен”.

Сладките се изкупуват на килограм до последно за новогодишната трапеза, а пиротехниката – за малки и големи  – се складира по апартаментите, за да може довечера и градове и села в Холандия да лумнат в илюминации, та да  се забележат и от Космоса точно в 24, 00 часа.

С какви чувства и с какви надежди нашите съквартиранти от Общия ни европейски дом посрещнаха новата 2019 година, ще ви разкажа утре, драги читатели, ако това ви интересува.

А сега весел празник! Здрава и Щастлива Новата 2019 година!

Иван БУНКОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache