Първа сватба в Кърджали за годината, кметът венча Севджан и Месут, малки хора с големи сърца

 

Първата сватба за 2018 г. се състоя вчера в Кърджали в тържествената зала на Обредния дом. Кметът инж.Хасан Азис лично венча младоженците Севджан и Месут Джафер.   Севджан е активист на Националната организация на малките хора на България. Двамата са се запознали в родното село на Севджан – Лясково , община Черноочене, което Месут посетил няколко пъти по работа. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене.

Това е първата сватба за годината и първата, в която лично кметът инж.Хасан Азис венчава младоженци, сподели управителят на Общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова .

През последните години се наблюдава ръст на бракосъчетанията в Кърджали. През 2017 г.те са били 252,а през миналата 263.

Организаторът на събитието Шенай Бекир , председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали, подчерта, че това е първото събитие за годината , посветено на тридесет годишния юбилей от създаването на Съюза на хората с увреждания в страната. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства  до края на  годината, подчерта Шенай Бекир.

Това е празничен ден, който посрещаме с вяра и надежда. От тук нататък вие ще вървите  ръка за ръка в нов живот. Това каза по време на сватбената церемония кметът инж. Хасан Азис. Той изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство. Пожела многобройна челяд и свято семейно огнище.

Георги КУЛОВ

2 коментара

  1. Mergul каза:

    Prekrasno

  2. Анонимен каза:

    браво далаг и семеен живод пожелаваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *