За три дни два пъти измамиха възрастна жена, този път с 14 500 лв.

Възрастна жена от Димитровград за втори път е станала жертва на телефонни измамници в рамките на 3 дни, съобщават от областната дирекция на полицията в Хасково.

Вчера по схемата „съдействие на полицията“ 83-годишната жена е събрала спестяванията си – 14 500 лв. и е дошла в Хасково. След инструкция от мнимия полицай, тя оставила парите на автобусна спирка на булевард „Съединение“, в близост до болницата.

Въпреки това измамниците усетили, че жената разполага с още пари. Те продължили да й звънят по мобилния телефон с молба да им „съдейства“. Жената отишла в банков клон и опитала да изтегли още 8000 лв.

След сигнал от банката в полицейското управление, служителите са предотвратили поредната измама.

Само преди 3 дни жената отново беше подведена по същата схема. Тогава от терасата на жилището си на улица „Груди Кирков“ в Димитровград тя хвърли 4000 долара и 1000 лв.

От полицията съветват гражданите да не се доверяват само на телефонни обаждания, колкото и логично и убедително да им звучат. Преди да предприемат оставяне или хвърляне на пари през терасите, хората биха могли да се посъветват с полицейския си инспектор или да позвънят на телефон 112.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *