Даряват 16 000 лева от Коледната благотворителна кампания за детското отделение в Кърджали

Областният управител Никола Чанев връчи приемно-предавателния протокол за средствата на директора на болницата проф. д-р Тодор Черкезов

В благотворителната кампания на областния управител „Да подарим надежда за Коледа”  са събрани 16 142 лева, обяви на пресконференция областният управител на Кърджали Никола Чанев. Средствата са за оборудване на интензивния сектор на детското отделение в кърджалийската болница. Никола Чанев изрази специални благодарности на 30-те училища в областта, на всички ученици, жители и гости на Кърджали, които са се включили в кампанията. Най-големият дарител е Езиковата гимназия „Христо Ботев”  – близо 7000 лева.

Партньори на благотворителна кампания  на областния управител са били Регионалният инспекторат по образование, Народно читалище „Обединение 1913” и „Социално подпомагане“.

Никола Чанев връчи официално приемно-предавателния протокол за средствата на директора на Многопрофилната болница за активна лечение „Д-р Атанас Дафовски” проф. д-р Тодор Черкезов, дм.

Проф. д-р Тодор Черкезов благодари от името на ръководството на лечебното заведение и лично от негово  име  на областния управител за тази благородна инициатива. Тази инициатива показва, че ние сме едно солидарно общество. Всяко дете е една надежда. Това е казал нобеловият лауреат Пабло Неруда. И действително, детето е надежда както за своето семейство, така и за обществото. Нашите деца са нашата надежда. Изключително ми е приятно, че в тази кампания  деца и ученици помагат на деца. Това означава, че доброто е влязло в сърцата и душите на младите хора, изтъкна  д-р Тодор Черкезов.

В условията, в които живеем, всяко дарение е добре дошло за болницата. Детското отделение в болницата в Кърджали е единствено на територията на област Кърджали. Всяка година през него преминават и се лекуват около 1000 деца,  подчерта проф. д-р Тодор Черкезов, дм.

Средствата от благотворителната кампания ще се използват за закупуване на  пациентен монитор, един детски електрокардиограф, два апарата за интензивна терапия   и два инхалатора за деца, които се нуждаят от белодробни инхалации.  Новото оборудване ще бъде разположено в интензивния сектор на детското отделение. Болницата ще проведе съответните процедури за възлагане на обществена поръчка за доставката на оборудването. След около месец – месец и половина то вече ще бъде в отделението.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *