Росен Желязков зарадва протестиращите превозвачи в Брюксел

Транспортната комисия в Европейския парламент не прие два от трите доклада в пакета за мобилност, по-известен като пакета „Макрон“.

Росен Желязков

Това обяви пред митинга на превозвачите в Брюксел транспортният министър Росен Желязков, който бе там днес заедно с български народни представители и с евродепутатите от всички групи. „Темите, свързани с командироването и седмичната почивка в кабината не са приети, отхвърлени са, два от три доклада са отхвърлени. Няма как транспортната комисия да докладва пред парламента нещо, което не е приела“, коментира по-късно пред медиите министърът, предаде Канал 3.

Желязков обясни, че след като транспортната комисия не е приела целия пакет, а частично, в момента окончателното решение какво да се прави, се взема на заседание на координаторите на политическите семейства в Европайрламента – сред тях най-влиятелните, ЕНП, АЛДЕ и ПЕС.

Твърде вероятно е пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на Европарламента, прогнозираха и министърът, и президентът на ПЕС Сергей Станишев, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Превозвачите с викове „Победа“ побързаха да се хванат на хоро преди окончателното решение да е известно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *