Вандали помрачиха радостта на децата от „Паисий”, изгавриха се с кошовете за баскетбол

Вандали помрачиха радостта на децата от СУ ”Отец Паисий” от новите спортни площадки в двора на училището. Месец след изграждането им местни „любители на спорта”  отиграваха „забивки” на чисто новите кошове за баскетбол и ги изкъртиха. За да бъде гаврата пълна, те ги нанизаха на мобилните стойки за баскетбол за начинаещите първокласници. Демонстрацията огорчи ученици и учители в „Паисий”. Те се надяват вандалите да бъдат издирени и наказани.

Ще припомним, че миналата година СУ ”Отец Паисий” бе основно ремонтирано, като бяха вложени 2 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж”. Общинското и училищно ръководство положиха неимоверни усилия ремонтът да бъде завършен предсрочно и децата отново да влязат в сградата на училището, както и да ползват спортните съоръжения. При оглед на  кмета инж. Хасан Азис и директора Златко Атанасов бе отбелязана проектантска грешка – ниската ограда, която не може да спре злосторници от града.

Георги КУЛОВ

 

2 коментара

  1. Sherif каза:

    В този град полицията за какво служи? Нощем да паркират в някой чап и да спят ли?

  2. Справедлив каза:

    Защо никой не пише за мръсотията по улиците на Кърджали? За порутените тротоари от Тодорживково време? За най-грозната на света новогодишна украса в Кърджали? Кой „естет“ я е избрал?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *