Вкараха в затвор турски актьор, предрекъл трагичен край на Реджеп Ердоган

Турският актьор Метин Акпънар бе арестуван след лична намеса на президента на страната Реджеп Ердоган.

Метин Акпънар

Народният артист на Република Турция бе вкаран в зандан заради телевизионно интервю. „Ако в страната ни няма демокрация, у нас  се установи фашизъм. Ние всички знаем как завършиха лидерите на тези режими. Единият бе обесен с краката нагоре, а другият се застреля в мазе“, каза 77-годишният мъж. Акпънар намекна за съдбите на Бенито Мусолини, убит от италиански партизани през 1945 г. и обесен надолу с главата, и Адолф Хитлер, който се самоуби в бункера си в Берлин на 30 април 1945 г.

Арестът бе извършен след лично постановление на държавния глава на страната на два континента. На Акпънар бяха повдигнати обвинения в подстрекаване към метеж и призив за убийство на законно избран президент, пише в официално съобщение на Генералната прокуратура на Истанбул, посочи израелската редакция на нюзру.

 

 

3 коментара

  1. Провайдър каза:

    Ненапразно вижда Ердоган призраци. Всеки, който е опитал да окове духа на народа си го е постигала зла участ! Примери има, няма нужда да ги изброявам.И вместо да му е благодарен, че го предупреждава той го арестува…

  2. ,, каза:

    Взели сте фалшива новина. Не е задържан. Новината е друга и е от 4 дни. Нищо ново няма. Не е арестуван.

  3. тирчо каза:

    Само тук в България можеш да плямпаш безнаказано !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *