Майка, родила бебе благодарение на инвитро, подпомага и друга жена с нейната участ

Като областен координатор на национална фондация „Искам бебе” Мария Енчева от Момчилград ще разшири благотворителната си дейност.

Родената, благодарение на инвитро преди 4 години нейна дъщеря Радина, гостува по покана за Коледа и Нова година в Народното събрание, където рецитира пред депутатите стихотворението ”Елха”

Необикновен бе съботният ден за момчилградчани. Жена, родила благодарение на инвитро, чества благотворително рождения си ден, за да помогне на друга жена с нейната участ…

В момчилградско заведение край тортата с искрящи свещички и надпис „Честит рожден ден, Мария”, се събраха поканените гости. Масата бе отрупана с къпани баници и още какви ли не деликатеси. Рожденичката пожела гостите й да пуснат подготвените за подаръци пари в специално подготвена каса. Получените средства Мария ги дари на друга момчилградчанка, която също се нуждае от инвитро, за да роди бебе.

Дарение даже пусна в касичката и родената през ноември преди 4 години благодарение на инвитро малка дъщеря на Мария – Радина.

Момиченцето бе сред поканените за Коледа и Нова година в Народното събрание, където рецитирала пред депутати стихотворението „Елха”. Идеята за това гостуване бе на Националната фондация „Искам бебе”.

На рождения ден на Мария дойдоха и други момчилградчанки, родили бебета си инвитро. Сред тях бяха майка на близнаци – момче и момиче на година и три месеца, майка на близнаци – отново момче и момиче на четири години и половина.

Щастливците като нас в България, сдобили се с бебе инвитро, са 7500. Но чакащите двойки са 145 000, изтъкна  Мария. Те трябва да бъдат подпомогнати. Между тях е и жената от Момчилград, на която дарявам събраните благотворително днес пари. Те са  650 лева и са „капка в морето” каза Мария. Защото за едно раждане на бебе инвитро се заплащат към 10 000 лева, допълни тя.

За мен тези пари са много, каза жената, за която се събираха парите. Жестът им има и  морални измерения. Благодаря от сърце и душа на рожденичката: Мария, за мен ти си моя „ангел-спасител”. Даде ми голям кураж, че и аз мога да имам някога, с твоя помощ, бебе.

За да вдъхне кураж не само на тази жена, но и още  хилядите като нея Мария Енчева им е написала и своята вълнуваща ”Приказка- изповед”.

Тя не е малка по обем ,но ще се опитаме да я предадем в детайли…

Момчилградчанката, на която Мария Енчева помогна чрез рожденият си ден, ще бъде подпомогната финансово и от младите хора в Момчилград чрез благотворителна акция в деня на Свети Валентин .

 

Текст и снимки Стайко КАФОВ

 

.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache