Читател-редакция: Шади Ибрахимов на 90 години тачен и уважаван

Читател-редакция

Шади Ибрахимов навърши 90 години творчески живот, изпълнен с труд, радост и мъки човешки.

Започнал като шивашки работник и завършил трудовия си път като учител – доайен в училището по облекло в Кърджали от откриването му през 1959 г., когато бе създаден окръгът. Нямаше училища, а деца много, камо ли да има редовни учители. Изявиха се най-активните и кадърни производственици и майстори. На всеки предстоеше много труд и учене. Създаде се ПТУ по облекло и обществено хранене наред с другите учебни заведения в града.

Започна се и разшалваряване и премахване на въшките по косите на учениците. Подготвяха се модни ревюта и изложби в града и окръга, откъдето се набираха ученици. Ученици много и училището се нареди на трето място по големина и авторитет. Сформира се голям творчески колектив с изявени и изявяващи се учители. Сред тях бе и Ибрахимов, като учител и партиен секретар, но не и като комунист. Впоследствие бе избран за заместник-директор по производствената част. И така отговорностите се увеличиха, но покрай тях радостите и авторитетът пораснаха.

Погреба син в цветуща младост и жена в творческа възраст. Посегнаха му на името майчино, но като камък издържа и не склони глава пред мъки и неволи. Колективът и работата му станаха утеха и пенсия дочака. Сам остана, но никога самотен. И сега дори и на 90 години е сред младите колеги – пенсионери от колектива, тачен и уважаван, винаги духовит, и спретнат даже без бастун.

Методи  ГАВРАИЛОВ и приятели

Кърджали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *