Не откриха нарушения в магазините по празниците в Кърджали

Специално внимание е обърнато на магазините за месо и месни продукти. Засилен е бил и контролът в кланиците

По Коледните и Новогодишните празници инспекторите  от отдел „Контрол на храните” към Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали са извършили 38 извънредни проверки  в предприятия за производство и търговия на храни, складове за търговия на едро и дребно, заведения за обществено хранене, пазари и борси.

Специално внимание е обърнато на магазините за месо и месни продукти. Засилен е бил и контролът в кланиците. На дежурния телефон не са постъпили сигнали от потребители. На територията на областта  не са констатирани нередности, няма съставени актове и издадени предписания.

От 17 декември 2018 г. до 2 януари 2019 г. в страната са били извършени общо 2399 проверки. Съставени са 18 акта за установени административни нарушения, издадени са и 67 предписания за отстраняване на установени нарушения.

За унищожаване са били насочени  140 кг храни от животински и неживотински произход. Най-честите констатирани нарушения са свързани със сградов фонд и оборудване, несъответствие на асортимента с този, вписан в удостоверението за регистрация, некоректно водене на записи по Системата за безопасност на храните и лоша хигиена.

НЖ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache