МОН: Грипната ваканция няма да се отучва

School classroom with school desks and blackboard in Japanese high school

Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран, за да не се допуска изоставане на учениците, съобщиха от МОН.

Всеки учител ще трябва да прецени как да навакса уроците и да уведоми директора на училището. Дните без учебни занятия няма да бъдат отучвани. Оценките на децата ще бъдат оформени навреме и първият учебен срок ще приключи по график – на 4 февруари 2019 г. Вторият срок започва на 6 февруари 2019 г.

В момента в грипна ваканция са 593 училища в страната. До 22 януари 2019 г. няма да се учи в областите Бургас, Стара Загора и Шумен. До 23 януари – в Ямбол, Перник, Пазарджик и Смолян. В областите Добрич, Пловдив и София-област е обявена грипна епидемия с предписания за преустановяване на занятията в училищата.

5 коментара

 1. Аноним каза:

  В Кърджали хората ще умрат ама на кой му дреме

 2. Nikoy каза:

  Nisto

 3. ... каза:

  Искаме ваканцията.

 4. Ааа каза:

  Безотговорно и несериозно е да се казва,че в Кж са недостатъчно болните!Чакате някой да умре ли?Как цяла южна България е болна,само тук няма болни?

 5. Аноним каза:

  А Кърджали?? Има сумати болни навсякъде, а вие лъжете, че няма достатъчно бройка. Децата ходят на училище само за да не изпускат материал и заради изпитите, които трябва да правят ако надминат определен брой отсъствия. Срамота…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache