ПРАВО НА ОТГОВОР Радослав Милев, общински съветник от Реформаторския блок: По-малко приказки и повече бързи и адекватни решения

По време на общественото обсъждане на проектобюджета за 2019 година на община Кърджали останах доста изненадан от изказването на кмета Хасан Азис, който заяви, че 70 процента от моите предложения като общински съветник са изпълнени от общинска администрация. Това бе тиражирано в медиите.
В интерес на истината, искам да заявя, че не съм внесъл нито едно писмено предложение към бюджета за тази година, нямам предложения и за Бюджет-2018. По закона на математиката, 70 процента от нула е нула.
Вероятно моята активност от началото на мандата е подвело Хасан Азис. Аз наистина постоянно отправям питания към кмета и повдигам важни за жителите на общината въпроси. Почти на всяка сесия на общинския съвет коментирам наболели проблеми, изразявам възмущението си от недоразумения и нарушения на администрацията и общинските фирми. Правя всичко това, защото моите избиратели, а всички граждани на Кърджали очакват това от един общински съветник. Също така правя това, за да насоча вниманието на специалистите и ръководството на администрацията към актуални проблеми и да стимулирам тяхната активност за своевременното им решаване. От началото на мандата на този общински съвет нееднократно съм отправял питания за ремонт на улица „Индустриална“, водоснабдяване на курортно селище „Главатарци“, осигуряване на ток и вода на Перперикон, поставяне на указателни табели за зоните за отдих, въвеждане на Синя зона, монтиране на табло, показващи данни за качеството на въздуха и др.
Надявам се, че жителите на община Кърджали са оценили моята работа като общински съветник, тъй като продължават да се обръщат към мен със своите проблеми. Радвам се, че Хасан Азис чува моите въпроси и ми отговаря, но и аз, и жителите на община Кърджали очакваме от кмета и неговата администрация по-малко приказки и повече бързи и адекватни решения.

3 коментара

  1. Няой от село каза:

    Г-н Милев, Вашите питания и сигнали касаят само града. Досега не сме чули и една думичка за селата от Вашата уста – нима там не живеят хора или те са друга категория хора.

  2. Някой от града каза:

    Познавам г-н Милев той не дели хората на селяни и граждани. Би помогнал на всеки който му се е потърсил помощ.

  3. Накой от града каза:

    А какви имоти получихте г-н Милев докато бяхте общински съветник, освен питанията. Питанията ви са за неща, които засягат ваши лични интереси, а не интереси на обикновения гражданин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache