Ако оцелея (фейлетон)

Това се казва да уловиш „гребена“ на празничните промоции

или как да спестяваш докато харчиш пари за глезотийки

Фейлетон от Божидара АНГЕЛОВА

Божидара Ангелова

Казвам ви, от три-четири седмици страшно много се модернизирах у дома! Снабдих се с най-модерната техника, която може да се намери на празнични промоции у нас. Направо съм супер! Съвсем като европейка се чувствам вече! И сега искам да ви споделя как се случи това, за да може и вие да станете европейци като мен…

Беше точно като започнаха коледните промоции. Понрави ми се една модерна тенджера, дето сама готви. Казвала се Мултикукър. Мислих, мислих… То колкото вися до печката да бъркам манджи, мога толкова време да спестя с една такава тенджера! Я, виж, какво улеснение, си рекох и отсякох: Хе, те това ще ми е новогодишният подарък!

Имах едни скътани „бели пари за черни дни“ 120 лева и… и ги инвестирах. Останах без тях, но пък станах горд собственик на тенджера с компютърна програма за готвене. Сготвих си фасул – похапнах и…

Минаха два-три дни, обадиха ми се по телефона. Мъжки глас с топъл баритон и по младежки енергичен ми препоръча да си купя последен модел прахосмукачка „Керхер“. Имала воден филтър и улавяла най-миниатюрните прашинки прах, каза човекът. Като бонус ми я дават само за 700 лева. Не мислих много. Гласът от телефона ми обясни, че сега е шансът ми. Купих си прахосмукачката. На изплащане.

Ден по-късно получих в пощенската си кутия писмо – един весел, закачлив плик със снежен човек и надпис „Празниците продължават“. Как да не надникнеш в него!? Отворих го. Имаше печеливш билет с промокод – специално за мен. Трябваше само да звънна един телефон и веднага щях да получа мощен хранителен екстрактор Нутрибулет. Обясниха ми, че уредът превръщал плодове, зеленчуци и ядки във фино смляна супер храна за здраве и фина фигура. Какво по-хубаво от това! Затова веднага си го поръчах… на изплащане.

Мина що мина време, гледам по телевизията рекламират уред за палачинки. Ах, как обожавам палачинки! Мама ги прави божествени, но на мен никога не ми се отдаде да ги сколасам както трябва. Гледам екрана – невероятно лесно е! И изглеждат перфектни! Веднага вдигнах телефона и си поръчах… на изплащане.

Така за кратко време се снабдих още със Зуум Вижън увеличителни очила, Уелнео 3Д масажор за тяло, Еър Фрайър, Висок тиган 3в1, Стоун Ледженд 2в1, Джой мелачка за месо, Пауър Шеф ножове, Дигитален нагревател за вода, Джой миксер и дигитална термокана, уред за кисело мляко и матрак Верде Мемори, Топер и възглавница Евкалип, Ровус 3в1 уред за пара, към който ми подариха също и Джимбит Виброшейпър. И всичко на изплащане за една година.

Може и да не ми вярвате, но аз съм във възторг! Спестих от покупките точно 23 582 лева. До края на тази година имам да платя само нищожните 6623 кинти. Нищо, че това е целият ми доход за 12 месеца – все пак обнових оборудването у дома съвсем на сметка. Нали веднъж се живее! Нека е по европейски стандарт!

От незнам колко си дни хладилникът ми е празен и няма какво да сготвя в новите си тенджери, тигани, тави и екстрактори за здравословно хранене. По-важно е обаче, че ги имам – все ще им дойде времето! Може да стоя на тъмно – нали пестя и от тока, но пък имам какво да си галя по цели нощи. Вече чакам следващите новогодишни промоции. Имам планове какво да си купя тогава…

И пак ще ви разкажа за моите преживявания!… Ако оцелея.

Божидара АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache