Ватерполистките на „Арда 2008“ станаха четвърти на силния турнир в Бургас

„Първият кръг от държавното първенство по водна топка за девойки старша възраст – до 17 години, се проведе в Бургас през почивните дни“, съобщи старши треньорът Иван Кръстев. Освен ватерполистките на „Арда 2008“, в състезанието участваха още „Ботев 2000“-Враца, „Черноморец“-Бургас,“Локомотив“-София, Клуб по водни спортове „Бургас“ и Клуб по плувни спортове „Варна“.
„Започнахме с две убедителни победи над КВС „Бургас“ и КПС „Варна“. Последва много силен мач с „Черноморец“-Бургас, който беше опорочен от некомпетентни съдийски намеси, и това доведе до загуба за нас. Момичетата рухнаха психически и не успяха да се съвземат и в следващите две срещи срещу „Локомотив“ и „Ботев 2000“, които загубиха“, обясни Кръстев.
Въпреки това развитие на състезанието, треньорите на „Арда 2008“ са доволни от представянето на девойките, които са показали борбеност и са изпълнили поставените задачи. Негативна роля е изиграла недостатъчната подготовка на отбора на вода, тъй като от месец покритият плувен басейн в Кърджали не работи и това възпрепятства пълноценните им тренировки.
Във временното класиране за Държавното първенство кърджалийки се наредиха на четвърто място. Предстои втори кръг в края на месец март в София и в началото на юни е третият кръг във Враца.нж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache