Караянчева: Благодаря за единодушието по промените в НК – това е удар срещу домашното насилие

Благодаря за единодушието по промените в Наказателния кодекс – това е удар срещу домашното насилие. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като бяха приети на второ четене промените в Наказателния кодекс, внесени от нея, предаде агенция „Фокус“.

Искам да благодаря на всички за единодушието, което постигнахме днес. Изключително важни промени, изключително важно послание към всички онези жени и деца, които са малтретирани вкъщи. Това е един удар срещу домашното насилие. Радвам се, че благодарение на работата на Правна комисия, благодарение на всички, които участваха в работната група, успяхме да постигнем този резултат. Това е стъпка в правилната посока“, каза тя.

Цвета Караянчева изрази убедеността си, че след като е постигнато такова единодушие, пред депутатите има възможност да работят в името на българските граждани единно. „Да обменяме мненията, да чуваме мненията на гражданските организации и да правим добро законодателство“, каза още председателят на парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *