Хванаха посредника! Ало измамници не успаха да приберат 1200 лв. и 300 евро от заблуден кърджалиец, че съпругата му се нуждае от спешна операция

Телефонни измамници не успяха да приберат 1200 лв. и 300 евро след успешна акция на криминалисти от РУ-Кърджали. 59-годишен кърджалиец бил заблуден по телефона, че съпругата му се нуждае от спешна операция и той трябва да плати определена сума пари. Около 13,30 часа мъжът предал левовете и валутата на непознат в областния град.

След подадения сигнал за измамата били организирани издирвателни действия  и в хода им установен 36-годишен, който предал сумата в полицията. По първоначални данни посредникът също бил заблуден от измамниците, че трябва да прибере обикновена пратка.

Още 6 опита за телефонни измами са били направени в Кърджали през тази седмица. Във всички случаи парите били искани по сценария „помощ на полицията за залавяне на телефонни измамници“. Нито един от жителите на областния град не е предал пари. Криминалистите за пореден път напомнят на всички граждани да не се доверяват на непознати, които им искат пари под какъвто и да е предлог, защото така действат измамниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache