Цвета Караянчева: Отварянето на Маказа е заслуга на първото правителство на Борисов, не го „пришивайте“ на Станишев

 

Явно номинацията на Сергей Станишев за евролистата на БСП наистина е под въпрос, та левицата в Кърджали му приши като зестра и заслугите за отварянето на „Маказа“, коментира Цвета Караянчева, областен координатор на ГЕРБ и народен представител от Кърджали.

„Социалистите обаче услужливо не споменават, че през 2009 г. ГЕРБ завари гола поляна на мястото на сегашното ГКПП, че пунктът бе построен от копка до ключ само за месец и половина, че шест години след построяването си пътят Подкова – Маказа нямаше издаден Акт 16 и не бе въведен в експлоатация, а тръжната процедура за втория лот – Кърджали – Подкова бе анулирана заради установени нарушения. Кърджалийци помнят, че Тройната коалиция не веднъж насрочваше първата копка и отваряше границата с Гърция и че до идването на ГЕРБ на власт „Маказа“ бе приоритет за държавата само на книга.

Без да  омаловажавам заслугите на стотиците български експерти, служители и дипломати през годините, ще си позволя да кажа,   че именно  първото правителство на Борисов построи пътя Кърджали – Подкова, осигури пари и изгради ГКПП-то в нечовешки кратки срокове и направи възможно отварянето на „Маказа“ , за да може на „знаковата“ дата 9 септември 2013 г БСП да пререже лентата и да надуе фанфарите. Както е казал народът : „С чужди ръце горещо желязо да пипаш е лесна работа“.

2 коментара

  1. ПекинДък каза:

    Има Господ, всеки ще бъде съден според делата и думите. За вас ще е последното отделение на ада!

  2. Малкия каза:

    То и въздуха който дишаме също

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *