Община Момчилград поднови изкърпването на дупките и по държавните пътища

Община Момчилград поднови изкърпването на дупките по улиците и пътища. По нареждане на кмета Сунай Хасан започна и изкърпването на по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. През последните дни бяха изкърпени дупките от изхода на Момчилград до с. Сушево, включително и тези на моста край селото. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа и поддръжката е ангажимент на държавата.
„Няма как да влизаме в ролята на викащите неволята, затова решихме да изкърпим по-големите дупки, които създават предпоставки за произшествия“, заяви кметът на общината Сунай Хасан. За последните месеци са изкърпени около 3 600 квадратни метра дупки. От тях около 3 000 са по общинската пътна мрежа, а 600 по републиканската.
Това е втори случай, в който община Момчилград предприема действия по ремонт на държавен път. През миналата година по настояване на момчилградския кмет правителството отпусна средства за ремонт на пътя от Момчилград до Нановица, който от години е в окаяно състояние. Парите от държавата обаче стигнаха само за част от 17-километровия участък и се наложи общината да продължи с изкърпването.

3 коментара

  1. анонимен каза:

    Не само иэкърпване ,нов път е нужен все пак си плащаме винетки,эастраховки,гражданска. Поне да си эаслужава .

  2. Антон каза:

    Пътя от монопола до оранжерията питам кога ще му се обърне внимание.До монопола се кърпи вече 3ти път за една година от там нататък няма никой!!!Бронята ми остана в една от дупките там!

  3. Иван каза:

    А защо не се кърпят общинските пътища а се кърпи държавния път с нашите пари от данъците. Ние да караме по чакъл а те с нашите данъци на пътното задълженията да вършат. Това законо ли е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache