Канят майстори винари на конкурс за най-добро домашно вино в Кърджали

Мостри се приемат до 16.30 часа на 14 февруари в Дома на културата

Общината кани всички на общоградски празник по случай Деня на лозаря – Трифон Зарезан  

Всеки, който иска да участва в конкурса за най-добро домашно вино, може да представи до 16.30 на 14 февруари, четвъртък, мостри в Дома на културата, каза Димитър Ганев, главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности” в община Кърджали. Конкурсът е анонимен. Вината могат да бъдат червени и бели в пластмасови бутилки по 500 милилитра. Приемат се и се оценяват по номера, имената на участниците не се записват.

Конкурсът е традиционен. Организира се от общината и Дома на културата по случай Деня на лозаря – Трифон Зарезан.  Предишни години в него са участвали по осемнадесет – двадесет майстори на домашното вино. Тази година вината ще бъдат оценявани от тричленно жури в състав Анелия Иванова – председател, Димитър Ганев и Тодор Нинов.

Победителят ще получи специалната преходна статуетка, представляваща грозд. Тя ще остане в него до следващия конкурс на 14 февруари 2020 година. Освен това той, както и подгласниците му ще получат грамоти и предметни награди – лозарски инструменти.

Общоградското тържество по случай Трифон Зарезан ще започне в 17 часа в четвъртък пред Дома на културата. Ще свири Битов оркестър към Дома на културата.

За всички присъстващи ще има по чаша вино, осигурено от кмета на общината инж. Хасан Азис. Празникът няма да мине и без кебапчета.

От общинската администрация допълват, че две поредни години призът „Винар на годината“ печелят баща и дъщеря с вино от района на Първомай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache