Кметът на Ардино Ресми Мурад на посещение в Бурса

В четвъртък започва официалното четиридневно посещение на кмета на община Ардино Ресми Мурад в Бурса. Визитата му е по покана на ръководството на земляческото сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци). В делегацията са включени общински съветници, кметове на населени места и бизнесмени. В събота вечер е юбилейната 20-та традиционна земляческа среща на ардинци.

Кметът  Ресми Мурад уточни, че по време на престоя си в Бурса, заедно с членовете на делегацията, ще има поредица срещи и делови разговори със земляци-изселници, бизнесмени, с кмета на община Нилюфер Мустафа Бозбей, който на предстоящите местни избори през март е кандидат за кмет на Голяма община Бурса, и с лидера на земляческото сдружение Айдън Йълмаз.
Припомняме, че през 1998 година в Бурса група изселници от ардинско решават да организират земляческа среща, която продължава да се провежда всяка година и до днес.

Гюнер ШЮКРИ

1 отговор

  1. Джевджет Кьор каза:

    Ало, дописникът! Как може земляческа среща, която е започнала през 1998 година да продължава и до днес! Значи двайсет години тези хора ядат и пият без да спират, без да почиват, без да спят… Шукри, кога ще се научиш да пишеш бе момче… Или за тебе вече е късно… Хвани се с друга работа, писането не е за теб…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache