Съсипаха тротоар на главния булевард „Христо Ботев” във „Възрожденци”! Кой ще потърси отговорност!

Масово шофьорите минават през плочките за да паркират пред кооперациите, казват живеещите в квартала

Част от тротоарите по булевард „Христо Ботев”  в квартал „Възрожденци” в Кърджали са в окаяно състояние. Плочките са натрошени, хлътнали или пък липсват. На места са се образували  големи локви, оплакаха се живеещи в най-големия и най-многолюдния кърджалийски квартал. Според тях от години общината не полага никакви грижи за тротоарите в квартала.  Пред новите жилищни кооперации не се оставят достатъчно места за паркиране на автомобилите, а някъде въобще няма такива. Затова хората в кооперациите са принудени да паркират  колите си върху тротоарите или върху площи, които би трябвала да са зелени.

На булевард „Христо Ботев” във „Възрожденци“ има  сгради, които нямат връзка с пътното платно. И за да стигнат колите до тях, минават през тротоарите. Това правят и автомобилите, които зареждат търговски обекти в новоизградените жилищни кооперации. Така тротоарите се съсипват, пешеходците се затрудняват, гледката е грозна.

Кой ще потърси отговорност от фирмите, натрошили плочките при строителството на кооперациите. Кой ще потърси отговорност и от шофьорите, които всеки ден минават през тротоарите, за да заредят магазини или да паркират пред блока.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

1 отговор

  1. Вятър каза:

    Какви кооперации! Това са блокове на частни строителни фирми. Кооперации, друг път! Целият квартал е в кал от 20години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache