Волейболна Арда помете и Строител Пловдив, вече очаква плейофите

АРДА Кърджали – Строител Пловдив 3:1 (25:13; 25:15; 23:25; 25:8)- това е резултатът от последния мач, който момчетата на Иван Халачев играха в следобедните часове на 15 февруари в зала „Арпезос“.
С тази поредна победа нашите волейболисти „заковават“ позициите си на първенци във Висшата лига, група Б, и без значение от резултите в последните два мача на редовния сезон очакват плейофите. В предвид постигнатите успехи до момента, веднага личи, че заявката за влизането им отново в Суперлигата е повече от сериозна.

Бърза справка в класирането в А група сочи, че потенциалните опоненти в плейофите на нашите момчета са Славия и Звездец. И двата отбора с по 9 победи и 3 загуби от 12 играни мача и съответно 28 и 26 точки в актива си. За сравнение Арда е с 11 победи от 12 мача и 34 точки в актива си – далеч по-добри показатели.

На опашката на класацията пък в Суперлигата „висят“ Дея спорт Бургас с 3 победи от 18 мача и 9 точки и Миньор с 2 победи от 17 мача и 6 точки.

До края на редовния сезон остават само още две срещи – едната е на 23 февруари срещу Виктория Волей, а другата – на 2 март, когато ще срещне Раковски 1964.

От пръв поглед се вижда, че Суперлигата не изглежда толкова далечна и непостижима цел за волейболистите на Кърджали.

Успех, момчета!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *