Ергюнал Сабри – Оги излиза в четвъртфинал на турнира „Странджа“

Утре звездата на кърджалийския бокс Ергюнал Сабри – Оги излиза в четвъртфинален мач на турнира „Странджа“, който започна на 14 февруари в София. Това е първо участие на състезател на „Арда бокс“ в най-големия турнир в Европа, отбелязващ 70 години от началото си.
В състезанието тази година участват 306 състезатели от 42 държави от 5 континента. В четвъртфинала жребият изпрати Ергюнал Сабри срещу силен боксьор от Казахстан.
Ето как коментира това треньорът Стоян Узунов: „Боксът в азиатската страна е национален спорт и винаги състезателите са много подготвени. Противникът на Оги победи боксьор от Шотландия в много оспорвана среща. Не е невъзможно Ергюнал да го преодолее. Сигурен съм, че нашият боксьор ще се мобилизира и ще даде 100 процента от себе си, тъй като това е решаващ двубой по пътя към медалите.“
„Арда бокс“ няма победа срещу казахстански боксьори до момента. На Световното първенство за девойки в Албена Хафизе Осман загуби с 3:2 гласа срещу състезателка от Казахстан. На турнира „Емил Жечев“ Мехмед Чакъров падна през 2017 г.. На същия турнир и Ергюнал Сабри изпусна златото, защото не се справи на финала с противника от Азия.
„Дано този път да счупим каръка и да извоюваме победа срещу Казахстан“, надява се треньорът Стоян Узунов преди утрешния важен мач на своя възпитаник.
Двубоите от турнир „Странджа“ се излъчват по интернет канала на Българската федерация по бокс, както и по БНТ HD.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *